Ultimele descoperiri din sfera tehnologiei informaţiei, de la softuri şi hardware, arta digitală, animaţii tridimensionale, până la roboţi în competiţii mini-sumo, vor fi prezentate astăzi şi mâine la etapa naţională a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice INFOMatrix. Sursa: physorg.com
Aproape 300 de elevi şi studenţi participă astăzi şi mâine la Universitatea Europei de sud-est Lumina din Bucureşti la faza naţională a concursului INFOMatrix.
În cadrul evenimentului vor fi prezente proiecte înregistrate la patru categorii de concurs şi o categorie extra concurs: „Computer Art” - 38 proiecte, „Hardware Control” - 14 proiecte, „Programming” - 51 proiecte „Short movie” - 33 proiecte, „Robotics” - 40 proiecte.
La această a XII-a ediţie a concursului a fost introdusă o nouă subcategorie Robotics – „Puck Collector” (într-un timp record, doi roboţei trebuie să colecteze cât mai multe pucuri de o anumită culoare alocată de pe un teren şi să le transporte la baza proprie) - pe lângă celelalte două subcategorii deja consacrate – „Sumo-Robots” şi „Line-Follower”.
Printre proiectele cele mai interesante din concurs se numără hexacoptere realizate de studenţi cu diferite aplicaţii (cameră de supraveghere, dispozitive de înregistrare audio-video etc.), roboţei autonomi, ce pot îndeplini diferite sarcini şi filmuleţe de scurt metraj foarte interesante, se arată în comunicat.
În acest an s-au înscris în competiţie peste 20 de proiecte ale studenţilor de la Universitatea Politehnica Timişoara, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei - Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea 'Ioan Cuza', Universitatea Valahia sau ACAPS Research Centre.
Concursul internaţional INFOMatrix este organizat, anual, de Lumina Instituţii de Învăţământ în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Mun