Ploile creează greutăţi şi minerilor din cariere. Pompele de apă au făcut cu greu faţă situaţiei iar minerii au fost nevoiţi să meargă pe jos pentru a ajunge la punctele de lucru. La Cariera Jilţ Sud prin ruperea unui dig şi revărsarea apei, activitatea unui excavator a fost oprită.
În judeţul Gorj nu doar localnicii se confruntă cu greutăţi la capitolul inundaţii, ci şi minerii. În ciuda problemelor întâmpinate, activitatea de exploatare se desfăşoară în parametrii normali, după cum a dat asigurări directorul general al Sucursalei Diviziei Miniere, Daniel Antonie. „Probleme sunt peste tot, chiar şi pe străzi, însă, activitatea în cariere se desfăşoară la parametrii normali”, a declarat directorul general, Daniel Antonie. Acesta a mai precizat că deja s-au iniţiat demersurile pentru achiziţionarea de balast, necesar realizării căilor de acces. „Deja am dat drumul la un contract de achiziţie balast şi când ploile se opresc vom trece la treabă. De săptămâna viitoare voi vizita toate perimetrele din cariere”, a mai spus şeful Diviziei Miniere.
Fără căi de acces
Deşi sunt date asigurări cu privire la faptul că activitatea minieră nu înregistrează sincope pe partea de exploatare, probleme există totuşi. Astfel, din cauza precipitaţiilor abundente, maşinile de transport personal la locul de muncă nu pot face faţă situaţiei, motiv pentru care minerii merg pe jos până la circuite. O situaţie gravă s-a înregistrat ieri la Jilţ Sud, acolo unde din cauza colmatării pompelor, apa acumulată a rupt un dig de protecţie inundând astfel şenilele unui excavator. Mai grav este faptul că în Bazinul Minier Jilţ a expirat contractul de transport salariaţi, de la unitate la locul de muncă. Neorganizarea unei noi licitaţii face ca minerii să meargă pe jos şi câte trei kilometri pentru a ajunge la excavatoare sau la benzi. Deşi, în Bazinul Minier Rovinari, ploile nu au af