Programul „Şcoala Altfel” a continuat ieri la fabrica de Pâine Succes cu vizita elevilor de la clasa a V-a de la Şcoala „Alexandru Ştefulescu”, într-un periplu inedit, care a îmbinat divertismentul cu ştiinţa. Ca şi în cazul colegilor de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, curiozitatea şcolarilor a fost dublată de nerăbdarea de a lua parte la fabricarea pâinii. Înainte de a intra însă în fabrică, reprezentanţii Companiei Succes nu au uitat să-i echipeze pe aceştia corespunzător şi urându-le bun venit, călătoria lor a început.
Primul lucru pe care elevii l-au învăţat în turul lor a fost că făina şi drojdia nu trebuie să lipsească din ingredintele naturale ale pâinii. Unii au adăugat însă că fără dragoste, pâinea nu capătă un gust, ca la mama acasă. „La fabricarea pâinii se folosesc apa, făină, drojdie, sare, dar şi dragoste şi pasiune”, a spus un elev. De îndată ce au primit cocă, elevii şi-au pus imaginaţia în mişcare, pentru că au avut posibilitatea să modeleze nu doar pâine, ci şi turtiţe, flori, figurine, litere şi cifre. Cum demonstraţia este esenţială pentru o învăţătură trainică, cei mai mulţi dintre copii au profitat de şansa oferită, amintindu-şi care sunt produsele preferate, şi mai ales de ce sunt topiţi după ele. „Eu încerc să fac un iepuraş, sper să îmi iasă cât de cât, dar vreau să iasă destul de bun”, a spus un elev, nerăbdător de a vedea şi finalul muncii lui, în timp ce o colegă se gândea deja la ce preferă ea să mănânce cel mai mult. „Eu vreau să fac o pizza şi nişte covrigi. Îmi plac covrigeii, pizza, dar şi celelalte produse de la Succes”, a conchis aceasta. Ocazia de a lua parte la turul Fabricii şi de a vedea cum se face pâinea, dar mai ales a o modela ei singuri, a entuziasmat majoritatea copiilor, care au recunoscut principalul motiv pentru care consumă produsele proaspete. „Am şi eu o cocă din care mă străduiesc să fac un covrig,