Situaţie scandaloasă la o şcoală privată din Botoşani, unde mai multe nereguli au fost tolerate de autorităţi. La actuala Şcoală postliceală „Prof. dr. doc. Enescu Longinus” mii de lei sunt încasaţi anual drept taxe de şcolarizare, fără ca nimeni să verifice în amănunt cum sunt organizate cursurile sau cum sunt gestionaţi banii. Anul acesta, însă, Fiscul a refuzat să-i dea şcolii un număr de înregistrare fiscală până la clarificarea situaţiei.
În 2000, trebuia să ia naştere Grupul Şcolar „Vasile Alecsandri”, dar autorizaţia de încredere obţinută de la Ministerul Educaţiei (ME) a venit pe Grup Şcolar Postliceal „Prof. dr. doc. Enescu Longinus”. O perioadă, cursurile s-au ţinut pe unde s-a putut, după care Grupul Şcolar s-a stabilit la Colegiul Laurian, unde a obţinut, în octombrie 2010, acreditarea din partea ME. În 2011 s-a mutat la Şcoala de cooperaţie, fără a se efectua o monitorizare de schimbare de sediu de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).
Recent, s-a descoperit că o tânără din Republica Moldova a fost şcolarizată deşi nu avea finalizate studiile liceale, ea fiind înscrisă concomitent la un liceu din municipiu. În plus, şcoala a semnat contracte cu mai mulţi asistenţi, angajaţi ai unor unităţi spitaliceşti, care figurau pe orar în timp ce erau la serviciu la spital.
Deşi a fost solicitat un punct oficial de vedere şi de la ARACIP, reprezentanţii instituţiei nu au oferit vreun răspuns.
Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului Monitorul de Botoşani.
Situaţie scandaloasă la o şcoală privată din Botoşani, unde mai multe nereguli au fost tolerate de autorităţi. La actuala Şcoală postliceală „Prof. dr. doc. Enescu Longinus” mii de lei sunt încasaţi anual drept taxe de şcolarizare, fără ca nimeni să verifice în amănunt cum sunt organ