Elevii claselor a V-a A şi a V-a B de la Liceul “M. Costin” au desfăşurat ieri ora de educaţie tehnologică într-un mod inedit. Inspirându-se după cunoscuta emisiune MasterChef, difuzată marţi seara de Pro TV, elevii au organizat sub îndrumarea profesoarei lor o prezentare de preparate cu juriu.
Cei de la clasa a V-a B au ales să-şi dovedească deprinderile pe care le au în bucătărie, pregătind în general deserturi. Tort de mere cu ciocolată, pandişpan, salată de fructe, clătite cu dulceaţă de cireşe, prăjitură Coca-Cola, tiramisu sau choux á la crème au fost doar o parte din deserturile pe care elevii şi-au dat silinţa să le prepare în general acasă, sub îndrumarea atentă a mamelor. Unii dintre ei însă s-au încumetat să facă singuri totul, nu atât pentru a-şi impresiona colegii sau pe cei trei juraţi, cât pentru a se convinge că pot. Până la urmă, li s-a părut şi distractiv. „Sunt uşor de pregătit şi chiar sunt bune. Le-am pregătit după o reţetă de pe Internet. Nu e prima dată când fac gogoşi cu carne. Am tăiat pieptul de pui fâşii, le-am prăjit, am pus ceapă peste carnea prăjită şi un pic de usturoi, pentru gust. Aluatul a fost unul simplu, adică din făină, apă, sare şi drojdie. Am mai făcut o dată acasă gogoşi cu carne, pentru mine. Cam 4 ore am stat în bucătărie împreună cu colegul meu şi a fost distractiv. Suntem amândoi îndemânatici”, a explicat Vlad. Juriul a evaluat munca micilor bucătari, ţinând cont, de asemenea, de gustul preparatelor şi de modul de prezentare a acestora. Acesta nu a fost întruchipat, după modelul celebrei emisiuni, de trei băieţi, ci de un băiat şi două gemene. „Le-ai gustat înainte?”, l-a întrebat Jean pe Vlad, încruntându-şi privirea. „Dacă aş fi gustat, ar fi rămas urme! Normal că am mâncat una!”, i-a dat replica Vlad. Dacă fetele din juriu au fost mai mult tăcute şi blânde, Jean Frunză şi-a luat rolul în serios şi, în încercar