O singură luare de cuvânt în plen poartă semnătura parlamentarului P.N.L. de Constanţa şi aceea la depunerea jurământului de la învestitură
Aleşii trimişi în Parlament să reprezinte interesul legislativ al unui colegiu, să gândească legi noi, să le corecteze pe cele depăşite, au avut nevoie de ceva timp pentru a se lămuri ei înşişi cum funcţionează sistemul. Cum era şi normal, deputaţii şi senatorii aflaţi la al doilea mandat au acumulat, deja, experienţa necesară şi sunt extrem de activi, promovând iniţiative legislative, formulând declaraţii politice, interpelări şi întrebări la adresa miniştrilor. În schimb, cei care au ajuns, în decembrie anul trecut, pentru prima dată în Parlament, au avut nevoie de câteva luni de muncă intensă în comisii şi în plen, dar s-au pus pe treabă şi au lansat, în ultima vreme, o serie de iniţiative folositoare pentru cetăţenii colegiului pe care îl reprezintă.
Încă de la începutul sesiunii parlamentare aleşii au prezentat diverse proiecte: de mediu, sociale, economice. Unii dintre parlamentari au organizat dezbateri publice, iar exemplul pentru judeţul Constanţa este deputatul Forţei Civice, care a organizat una pe tema preţului gigacaloriei. Mai mult decât atât, deputaţii P.S.D. de Constanţa, Cristina Ileana Dumitrache, Mircea Titus Dobre, Remus Cernea şi Radu Babuş, susţin proiecte de mediu, prin promovarea mai multor propuneri legislative, în colaborare cu mai mulţi colegi deputaţi şi având ca suport proiectele pe care Consiliul Judeţean Constanţa le derulează în întreg judeţul, iniţiate de către preşedintele Nicuşor Daniel Constantinescu, care privesc împădurirea judeţului şi promovarea de produse româneşti prin acordarea, în mod gratuit, a sute de solarii micilor agricultori din toate localităţile.
La toate acestea, se adaugă proiectele sociale ale deputatei Manuela Mitrea, cele de turism promovate de către sen