• Cazul barbatului care a murit in uzina imediat dupa privatizarea termocentralei ar putea scoate la iveala gravitatea disponibilizarilor fortate facute la CET, odata cu falimentarea acesteia • La trei luni dupa decesul barbatului de 45 de ani, ancheta se afla in acelasi stadiu ca la inceput, iar colegii lui Dumitru Costin acuza autoritatile de musamalizarea cazului
Fostii colegi ai barbatului decedat intr-una din halele CET-ului in luna ianuarie a acestui an acuza autoritatile ca vor sa musamalizeze cazul. Acestia sustin ca Dumitru Costin, tatal a doi copii minori, nu ar fi trebuit sa lucreze singur in momentul nefericitului accident, iar acest lucru s-ar fi intamplat tocmai din cauza disponibilizarilor masive facute odata cu predarea CET-ului catre Dalkia. Acestia spun ca accidentul putea fi evitat daca operatorul de termoficare ar fi respectat normele de protectia muncii. Angajatii Dalkia Termo Iasi declara ca este aproape imposibil sa asiguri sistemul de termoficare al orasului cu 520 de angajati in timpul sezonului rece, fata de aproape 1.200 de salariati care asigurau functionarea CET I si CET II pana anul trecut.
"Din punctul meu de vedere este clar ca suntem prea putini oameni si, in conditii normale de munca, este obligatoriu sa fie cate un angajat la capetele benzii de transport. Pot sa spune ei ce vor, ca e vina mortului, dar problema sta in oamenii care sunt prea putini. In trecut, la CET, fiecare aveam atributii clare pe specialitatea noastra. Acum, cu francezii, trebuie sa prestam de toate, iar pentru unele interventii periculoase chiar este nevoie de pregatire specializata pe care nu o au toti", explica un angajat al Dalkia Termo Iasi, care a dorit sa ramana sub protectia anonimatului.
Inspectorii vor trimite dosarul la Bucuresti
Reprezentantii Dalkia se spala pe maini de accidentul mortal care a aparut la