Am urmărit și eu circul nominalizării procurorilor la DNA și Parchetul General. Am constatat că există un viu interes, mai ales din partea politicului, dar și a unei părți a presei ce dorește să arunce o vină pe Victor Ponta.
Din punctul meu de vedere, Ponta a jucat excelent. În urmă cu câteva luni a propus doi procurori și n-a fost acceptat niciunul. Astfel, Traian Băsescu a transmis că el decide primii procurori ai țării și nu USL-ul. De ce spun excelent. Păi, cei doi procurori și subalternii lor sunt numiți de președintele statului. Cu alte cuvinte sunt ai acestuia, iar guvernul nu poate influența deciziile sale.
Sunt convins că Ponta a intrat în negocieri cu Traian Băsescu, mai ales că există mai multe presiuni, din partea Europei unele, dar și o urmare a faptului că lui Daniel Morar i-a expirat mandatul la DNA. Este clar că Băsescu a vrut-o pe Kovesi, iar Ponta pe Nițu. Dacă aceste negocieri n-ar fi existat, n-am fi avut decât procurori băseștieni, nicidecum și alții care să nu facă plecăciuni în fața președintelui.
Crin Antonescu a ieșit la atac și și-a cotonogit partenerul de alianță, supărat că n-a fost consultat, dar și pentru că nu este de acord cu Codruta Kovesi. Nici Voiculescu n-a stat liniștit și a făcut un scandal și mai mare, întărâtându-și dulăii de la Antena 3. Un tip inteligent, care a spus adevărul adevărat și care a dovedit că are stofă de politician, a fost Daniel Constantin, președintele PC, care a afirmat că nici nu trebuia Ponta să se consulte cu cineva la numirea primilor procurori ai României.
Peisajul actual îmi prezintă un Ponta care a reușit să obțină de la Băsescu jumătate din Parchet și nicidecum un Băsescu pierzător. S-a dovedit că prin negociere se poate obține ceva, iar cel care a cedat a fost chiar președintele țării, acceptându-l pe Nițu ca procuror general al României. Înțelegerea dintre cei doi mai are ș