12 hectare de verdeaţă din parcul IOR îşi aşteaptă resemnate betonarea. Au dispărut băncuţele, au fost smulse coşurile de gunoi şi stâlpii de iluminat public. De câteva zile, panouri imense îşi privesc arogant trecătorii: ZONĂ RETROCEDATĂ. Am putea vorbi despre deciziile semnate de Adriean Videanu în 2005, care au rupt cele 12 hecatre de verdeaţă. “Terenurile situate în Bucureşti, str. Liviu Rebreanu F.N sector 3, Lotul 71 – în suprafaţă de 112.399,19 mp şi Lotul 16 în suprafaţă de 10.127,43 mp au fost restituite în natură, pe vechiul amplasament, în proprietatea doamnei Maria Cocoru în baza Dispoziţiei Primarului General Adriean Videanu nr. 4333/18.05.2005, respectiv4334/18.05.2005”, se arată într-un comunicat al primăriei.
Am putea vorbi despre anii în care cele 12 hectare, parte din IOR, aflate în administraţia Sectorului 3, au fost lăsate de izbelişte de către Liviu Negoiţă, fostul edil.
Am putea vorbi însă şi de actualul primar, Robert Negoiţă, cel care a promis în campania electorală că în mandatul său nu va asfalta nici un centimetru de spaţiu verde. “Am să las în urma mea un oraş mult mai verde”, a răspuns edilul în momentul în care l-am întrebat despre promisiunea electorală. Nu a răspuns însă dacă, pe cele 12 hectare de verdeaţă, investitorul a depus cererea pentru emiterea certificatului de urbanism.
Marea asfaltare
Despre retrocedările din Bucureşti nu are rost să mai vorbim. Toate au aceeaşi reţetă. Oameni în vârstă, deveniţi milionari peste noapte, “protejaţi” de mafia drepturilor litigioase. O reţetă clasică, de mare succes, o reţetă care a stârpit Bucureştiul.
Despre IOR aş putea să vă spun multe: e locul în care ne cresc copiii, e locul în care vine prima dată primăvara, e locul în care doi tineri se ţin pentru prima oară de mână.
Aş putea, la fel de bine, să îi prevăd viitorul: mall şi blocuri. Numai eforturi