Demnitarii nu se grăbesc să-şi publice declaraţiile de avere (Anticorupţie.md)
Apropiata aniversare a tulburărilor din aprilie 2009 captează atenţia multor ziare de la Chişinău, iar încă un pretext este protestul de ieri al tinerilor de la unul din locurile torturii, Comisariatul General de Poliţie.
„Timpul” notează într-un articol că, în timp ce majoritatea acuzaţiilor de tortură se tărăgănează, peste un an poliţiştii care au maltratat tinerii în comisariatele de poliţie nu vor mai putea fi traşi la răspundere, pentru că atunci expiră termenul de prescripţie de cinci ani pentru rezolvarea a astfel de cazuri.
Din lipsă de bani, continuă tema cotidianul „Adevărul”, nici clădirea Preşedinţiei, nici cea a Parlamentului, distruse în timpul acelor evenimente, nu a fost reabilitată. În bugetul pentru acest an nici nu au fost prevăzuţi bani pentru aceste edificii, nuanţează publicaţia.
Majoritatea oamenilor legii care au făcut justiţie prin comisariate şi-au păstrat funcţiile, unii chiar fiind avansaţi, atrage atenţia la rândul său „Ziarul de Gardă”. Doar patru „judecători din iad” au fost excluşi din sistem, demis fiind doar unul, iar doi au revenit în sistem în calitate de avocat, mai precizează publicaţia.
Tot „Ziarul de Gardă” se ocupă astăzi de soarta lui Vitalie Pârlog, fostul ministru de justiţie din perioada comunistă care ar putea deveni procuror general. Ziariştii au aflat, bunăoară, că acesta locuieşte într-un imobil de lux de pe strada Ciocârliei din Chişinău, estimat la aproximativ 5 milioane de lei şi publică poza acestei case impresionante. La fel, dintr-un editorial semnat de redactorul şef al publicaţiei, Alina Radu, aflăm că domnia sa şi-a susţinut recent teza de doctor şi că specificul lucrării este libertatea de exprimare.
Reporterii de la „Timpul” îl citează pe ministrul justiţ