Cele mai căutate legume în perioada postului, fasolea uscată şi cartofii, s-au scumpit în Piaţa Moldovei. Precupeţii spun că sunt mari cheltuielile şi pentru ei, în plus, din cauza timpului nefavorabil vin mai puţini comercianţi în piaţă. Fasolea s-a scumpit de la 8 lei, cum se găsea pe majoritatea tarabelor, la preţul de 9 lei pentru un kilogram. Ceva mai ieftină este fasolea cu boabe mai mici, care se vinde la preţul de 7 lei, pentru un kilogram. „Fasolea întotdeauna a fost scumpă pentru că a fost secetă şi s-a făcut puţină şi este şi greu de adunat şi de curăţat”, ne-a spus un vânzător.
Cartofii variază ca preţ de la 0,80 de lei până la 1,2 sau 1,3 lei. Ceapa albă se vinde cu 2 şi 2,5 lei kilogramul şi pentru că se găseşte mai greu, pentru ceapa roşie de apă, unii comercianţi cer şi 5 lei pentru un kilogram. O alternativă mai ieftină ar putea fi prazul care se vinde cu 1,5 lei legătura. Rădăcinoasele, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina se vând cu 5 lei kilogramul iar morcovul, cu 2 lei kilogramul. Salata, ceapa verde şi ridichea sunt ceva mai ieftine, un leu legătura.
Nici fructele nu au scăpat de scumpiri. Merele mai mari şi mai aspectuoase se vând cu 3 lei kilogramul iar cele mai mici, cu 2,5 lei kilogramul. Miezul de nucă se vinde cu 30 de lei pentru un kilogram iar prunele uscate cu 8 şi 10 lei kilogramul.
Cele mai căutate legume în perioada postului, fasolea uscată şi cartofii, s-au scumpit în Piaţa Moldovei. Precupeţii spun că sunt mari cheltuielile şi pentru ei, în plus, din cauza timpului nefavorabil vin mai puţini comercianţi în piaţă. Fasolea s-a scumpit de la 8 lei, cum se găsea pe majoritatea tarabelor, la preţul de 9 lei pentru un kilogram. Ceva mai ieftină este fasolea cu boabe mai mici, care se vinde la preţul de 7 lei, pentru un kilogram. „Fasolea întotdeauna a fost scumpă pentru că a fost secetă şi s-a făcut p