"Aici este, după părerea mea, caz penal. A venit domnul primar la mine, mi-a arătat pozele şi nu mi-a venit să cred. Un milion de euro au fost aruncaţi pe Apa Sâmbetei", a fost prima reacţie a ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, când a văzut malurile râului Coşuştea, în comuna Şişeşti, din judeţul Mehedinţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Lucrarea de îndiguire a fost începută în anul 2009 şi ar fi trebuit să fie terminată în anul 2011, dar nici în 2013 nu a fost recepţionată de către beneficiar, Apele Române Dolj, din cauza neregulilor.
Potrivit primarului comunei Şişeşti, Marian Răducan, administraţia locală nu s-a putut implica în derularea lucrărilor întrucât nu este beneficiar, dar, după ce a fost sesizată de către localnicii nemulţumiţi că albia râului ar putea ajunge în gospodăriile lor, a făcut numeroase sesizări, fără să primească însă răspunsuri.
"Dacă locuitorii comunei Şişeşti au acceptat încă de la început această lucrare, crezând că este mai bine, în momentul în care au văzut că se taie arborii şi se distrug malurile, au început să sesizeze Apele Române. Noi (n.r. - Primăria Şişeşti) nu suntem în posesia proiectului, au refuzat să ne pună la dispoziţie proiectul, iar efectele sunt dezastruoase. Dacă nu se intervine cât mai curând, consider că va fi dezastruos pentru locuitori, casele sunt în pericol acum şi care nu au fost puse niciodată în pericol până la începerea lucrărilor. Este şi posibilitatea ca râul Coşuştea să îşi schimbe cursul şi să asistăm undeva la 2000 de hectare inundate sau distruse", a declarat primarul din Şişeşti.
Unul dintre localnicii din Şişeşti nemulţumiţi de lucrare, care a întâmpinat-o pe ministrul Lucia Varga, a fost Iulian Daea, fratele deputatului PSD, Petre Daea, care a arătat că de când s-au început lucrările de îndiguire albia râului Coşuştea a crescut, astfel că pune în