Ploieştenii care au o firmă, două sau trei maşini şi un salariu de 3-4.000 de lei nu vor mai beneficia, din iarna următoare, de subvenţie la agentul termic, iar economiile realizate vor fi plătite ajutoarele pentru cei săraci. Până atunci, de la pensionari şi până la bogaţi, cu toţii vor plăti mai mult pentru apa caldă menajeră, pentru care municipalitatea vrea să elimine total sau parţial subvenţia
Până în sezonul 2012 – 2013, Ploieştiul se putea lăuda cu unul dintre cele mai mici tarife la gigacalorie din ţară, acordat unitar locuitorilor de la bloc racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.
Din preţul de producţie al unei gigacalorii la Dalkia TermoPrahova, de 244,33 de lei, ploieştenii plăteau 160 de lei, cu tot cu TVA, diferenţa fiind suportată de municipalitate.
Din iarna următoare, situaţia se va schimba. Primarul Iulian Bădescu a anunţat că administraţia locală se gândeşte ca subvenţia la căldură să se acorde în funcţie de anumite plafoane de venit, dar să se extindă şi la ploieştenii care locuiesc la case.
„În acest moment există 55.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire şi, în acelaşi timp, mai există 34.000-35.000 de unităţi locative care nu sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Este de datoria noastră să tratam ploieştenii la fel. Voi propune în Consiliul Local Ploieşti să aprobam un sistem nediscriminatoriu de protecţie socială, iar ajutoarele să ajungă la toţi ploieştenii“, a justificat primarul noile planurile pentru subvenţie.
Pentru aceasta, însă, unii dintre ploieşteni, indiferent că stau la casă sau la bloc, nu vor mai beneficia de subvenţie sau vor beneficia de o subvenţie într-un cuantum diminuat.
„Trebuie să ţinem cont de faptul că în cele 55.000 de apartamente ai căror proprietari beneficiază de subvenţie sunt oameni cu venituri care depăşesc sume la care mulţi d