Un student care a găsit mai multe obiecte vechi, care datează de 5.000 – 6.000 ani, pe un ogor din Năneşti, a anunţat autorităţile. Specialişti de la Direcţia pentru Cultură şi Muzeul Vrancei au cercetat situl arheologic, unde au descoperit obiecte întregi: trei lamele, un vârf de săgeată de silex şi un topor-ciocan, din epoca neolitică, aparţinând culturilor Cucuteni şi Boian. Autorităţile încearcă să găsească fonduri pentru deschiderea cercetărilor arheologice în acest sit, de mare importanţă pentru istoria şi cultura locală.
Descoperire arheologică neaşteptată pe un câmp din comuna Năneşti. Istoria a ieşit la suprafaţă, în timpul arăturilor de primăvară, care au scos la lumină fragmente de unelte din piatră şi silex şi vase din lut, care datează de câteva mii de ani. Un student i-a luat prin surprindere pe arheologii de la Muzeul Vrancei când le-a arătat o geantă plină cu fragmente din obiectele găsite pe un ogor arat din zona Năneşti. Printre descoperiri se află un fragment dintr-un topor-ciocan din piatră, lamele din silex şi un vârf de săgeată din silex, toate fiind obiecte confecţionate de mâna omului, în urmă cu câteva mii de ani.
Specialiştii de la Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea şi de la Muzeul Vrancei s-au deplasat în locul respectiv, în punctul Gorgan, marţi, 2 aprilie, unde au fost plăcut surprinşi să constate că situl arheologic este perfect poziţionat, fiind un teren liber, care permite cercetarea, bogat în artefacte şi stratificat din punct de vedere al istoriei obiectelor descoperite aici: din epoca neolitică, epoca fierului şi perioada medievală. ”Am mers la faţa locului, am delimitat situl şi am descoperit şi alte obiecte, pe care le-am colectat din pământul arat. Am găsit un fragment dintr-un vas strecurătoare neolitic, o lamelă din silex întreagă, un fragment din