Statele Unite nu ar fi surprinse dacă regimul de la Phenian ar lansa o rachetă, declară purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Analiştii cred că racheta la care face referire oficialul guvernamental este una de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri. O astfel de rachetă poate ajunge pe Insula Guam, situată în Oceanul Pacific şi aparţinând SUA.
"Nu am fi surprinşi dacă regimul nord-coreean ar lansa o rachetă", a spus Jay Carney.
"Reiterăm apelul adresat Coreei de Nord de a pune capăt provocărilor", a adăugat el.
Coreea de Nord a transferat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est, a anunţat ministrul sud-coreean de Externe, Kim Kwan-jin. Acesta a subliniat că racheta nu pare să vizeze teritoriul continental al Statelor Unite, explicând că nu se cunosc intenţiile regimului de la Phenian. "Rachetele nu par să fie îndreptate spre teritoriul continental al Statelor Unite", a declarat Kim Kwan-jin în Parlament. "Rachetele, care au raze de acţiune considerabile, ar putea fi testate în cadrul unui exerciţiu", a spus ministrul sud-coreean.
Analiştii cred că racheta la care face referire oficialul guvernamental este una de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri. O astfel de rachetă poate ajunge pe Insula Guam (situată în Oceanul Pacific şi aparţinând SUA), dar nu şi pe teritoriul continental al Statelor Unite.
Coreea de Nord a anunţat săptămâna trecută că este "în stare de război", ameninţând că ar putea lansa atacuri nucleare preventive împotriva Coreei de Sud şi Statelor Unite. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »