Marcel Andrei (foto dreapta), preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Bovine din judeţul Sibiu, a declarat vineri, 5 aprilie, că preţul unui kilogram de carne de miel, în carcasă, ar putea ajunge, anul acesta, la preţul de 30 de lei, însă din cauză că puterea de cumpărare nu este foarte mare, crescătorii ar putea vinde carnea şi la 25 de lei.
„Ţinând cont că suntem în 5 aprilie şi crescătorii ţin oile pe stabulaţie, că nu este vegetaţie, înseamnă că costurile pentru iernat au fost foarte mari, la un preţ de 30 de lei kilogramul nici nu ne-am acoperi costurile. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a populaţiei şi dacă vrem să vindem, trebuie să ne adaptăm pieţei. Nu putem estima nişte preţuri fixe, bine stabilite, pentru că, dacă piaţa nu acceptă degeaba, noi vrem să cerem. Noi acolo ne gândim, dar s-ar putea să vindem şi la 25 de lei”, a declarat Marcel Andrei.
Potrivit acestuia, brânza ar putea ajunge, în această perioadă, la 20 de lei kilogramul.
„Sunt produse perisabile şi nu ne putem juca. În momentul în care le-am făcut, ieşim cu ele pe piaţă, trebuie să le vindem”, a adăugat Marcel Andrei.
Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care crescătorii de ovine din judeţul Sibiu, Alba şi Mureş au avut-o vineri, 5 aprilie, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (foto stânga).
Marcel Andrei a declarat că în cadrul întâlnirii se vor purta discuţii despre noua politică comunitară 2014 – 2020. În acelaşi timp, „vom cere sprijinul pentru modificarea unor legi care la ora actuală ne dezavantajează”, a precizat Marcel Andrei.
Acesta a mai spus că nu sunt de acord crescătorii de animale ca vânătorii să intre pe proprietatea lor, fără un acord sau un contract încheiat înainte.
„Ei să vină să dispună şi am avut cazuri unde chiar vână