După toate calendarele maiaşilor şi băşinile date în ultima perioadă de cârtiţa Phil, se pare că nu mai e mult şi vine primăvara. O mostră de vreme frumoasă am primit la începutul lunii. Două zile, atât a ţinut minunea. Timp suficient însă pentru o comparaţie de preţuri la comercianţii de flori, copaci şi alte asemenea decoraţiuni exterioare.
Am început cu magazinul în care angajaţii te şochează cu amabilitatea lor, chiar dacă aceasta nu iese din limitele normalului pe care noi îl ştim, în ultima perioadă, doar din poveştile prietenilor plecaţi la muncă sau în vacanţă în ţări civilizate. La Hornbach am intrat pentru că m-a prins primăvara venind de la Bucureşti. Am oprit direct la raionul de flori, dar nu m-am lăsat convinsă de unele preţuri un pic cam piperate pentru aşteptările mele. Şi, credeţi-mă, când vine vorba de flori, nu sunt deloc zgârcită! M-am îndrăgostit totuşi ire-mediabil de două tufe grase de margarete, pe care am dat 100 de lei, plus o hortensie albă, care să le ţină companie, 45 de lei. Muşcatele erau între 12 şi 15 lei, dar cam amărâte, iar preţurile cameliilor variau în funcţie de dimensiunea acestora, ajungând până la 150 de lei bucata. Un ghiveci cu iasomie, al cărui parfum sigur merita banii, era peste 70 de lei.
Am plecat cu gândul la muşcatele pe care aveam de gând să le pun în geam, în cel mai scurt timp, aşa că am oprit şi pe marginea drumului, spre casă. Muşcatele, ce-i drept mult mai grase şi mai frumoase, erau 30 de lei bucata. Şi, uite aşa, am ajuns, în limita vitezei legale, în Ploieşti, pe platoul Halelor Centrale. Ceea ce vă recomand şi vouă. Preţuri bune, flori frumoase, oameni drăguţi, care îţi dau şi informaţii despre fertilizarea şi îngrijirea plantelor pe care v-aţi îndurat să daţi banii. Între 8 lei (o muşcată ca cele de la Hornbach) şi 15 de lei (ca alea care se vând dublu pe DN1). 1,5 lei năstureii, 8 lei petun