Un loc preferat atât de cei mari, cât mai ales de cei mici: parcul. Dar nimeni nu realizează că în acest loc relaxant şi distractiv, se pot ascunde tot felul de pericole.
Spre exemplu, oamenii de ştiinţă din Japonia au testat probe de nisip din peste 100 de parcuri publice, iar rezultatele au fost înspăimântătoare.
În peste 70% din probe existau fecale de pisici infestate cu tomoplasma gondi, un parazit care provoacă inflamarea ganglionilor, durere de cap, febră, dureri musculare , dificultăţi la înghiţire, erupţii cutanate, iar în cazuri extrem de grave chiar orbire.
Să evitaţi
Specialiştii mai spun că în parcuri ar fi bine să evitaţi să duceţi mâinile la gură, şi că ar fi bine să aveţi la dumneavoastră un gel dezinfectant sau serveţele cu alcool pentru maini. În plus, ar fi indicat să mergeţi doar în parcurile în care accesul animalelor este strict interzis, în cele în care gunoaiele au fost strânse, şi nu în ultimul rând, în cele în care toboganele nu au fâşii subţiri de metal dezmembrate sau ieşite în afară, care pot provoca celor mici zgârieturi sau chiar răni grave. O altă problemă, printre altele, mai sunt şi toaletele existente în parcuri, care după cum notează specialiştii „în marea majoritate sunt departe de a fi curate şi dezinfectate”.