Galerie Foto
TIMIȘOARA. O firmă din Timișoara a găsit o idee de a scoate bani din apa plată de la fântânile orașului. Pentru început a plasat o instalație lângă o fântâna publică de apă din Parcul Pădurice, de pe strada Lidia, de unde își iau apa, apoi apa este filtrată, răcită și îmbogățită cu CO2, adică un sifon. De la tonomatul de apă Fântânel se pot servi, gratuit în prima lună, toți timișorenii, asta pentru că firma italiană care adus acest sistem în Timișoara nu le va percepe bani.Fântânel dă trei feluri de apă: apă plată, apă plată rece și apă plată îmbogățită cu CO2.
După ce va trece prima lună de gratuitate, ei vor stabili un preț. S-a născut acest proiect din experiență noastră de îmbuteliere de apă pentru acasă. Ne-am gândit că și apa de la foraj poate fi folosită. Apa e bună, dar poate fi filtrată mai bine. Respectăm toți parametri din comunitatea europeană. Vom face prelevare, vom aduce la Sanepid. Vom avea rezultatele afișate. Am realizat acest proiect în parteneriat cu Primăria. Este primul Fântânel și sperăm să fie apreciat de timișoreni. Pe o lună va fi gratuit, apoi se va horărî cu Primăria ce sumă va fi aleasă. Aparatul este făcut să primească 1 leu și 50 de bani, a declarat Luca Marchegiano, patronul firmei Norad, cel care a venit cu ideea.
La inaugurarea primului Fântânel din Timișoara a participat și primarul orașului, Nicolae Robu, care a ținut să guste din apa de la tonomat și s-a declarat încântat de ea. Este curios care este părerea cetățenilor din cartierul Soarelui despre acest nou proiect. Este un proiect pilot, în premieră pentru România. Vrem să vedem părerea cetățenilor, să fie o alternativă de apă carbogazoasă îmbuteliată. Este o oferă care nu ne costă, e pentru a testa piața. Avantajele sun multiple. După o lună, vom vedea și prețul, a declarat primarul Nicolae Robu. Galerie Foto
TIMIȘOARA. O firmă din Timișoara