Autorităţile din comuna Lopătari, judeţul Buzău, au început lucrările pentru refacerea podului şi şoselei distruse de viiturile formate pe pârâul Slănic, după ce apele au început să se retragă, 1.400 de localnici din cele două sate fiind izolaţi de joi dimineaţă.
Potrivit primarului comunei Lopătari, Vasile Lefter, vineri dimineaţă, debitul pârâului Slănic care s-a umflat în noaptea de miercuri spre joi şi a distrus drumul ce lega satele Ploştina şi Terca de centrul comunei a scăzut într-atât încât să poată fi demarate lucrările de refacere a drumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Debitul s-a redus simţitor, s-a trecut deja prin albia râului cu un utilaj forestier. Pentru urgenţe avem un mijloc de transport de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care poate trece şi transporta pe oricine are o urgenţă medicală, iar alte utilaje se îndreaptă chiar acum către pod pentru a începe lucrările. Vom lucra la foc automat, iar dacă nu va mai ploua suntem optimişti că lucrurile vor reintra rapid în normal", a declarat, vineri dimineaţă, primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter.
Sursa citată a adăugat că, dacă nu se vor mai înregistra precipitaţii iar nivelul apei se va menţine la nivelul înregistrat vineri dimineaţă, şoseaua care lega satele Terca şi Ploştina de comuna Lopătari ar putea fi redată circulaţiei sîmbătă seară sau duminică.
"Dacă lucrurile decurg normal duminică cel târziu vom deschide circulaţia pe pod. Din fericire, nu am avur urgenţe de când sunt oamenii izolaţi", adăugat primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter.
Din cauza drumului rupt de ape în noaptea de miercuri spre joi, nici în cursul zilei de joi şi vineri vineri elevii din cele două sate izolate nu au putut merge la şcoală.
Un număr de 1.400 de persoane din satele buzoiene Terca şi Lopătari sunt izolate de joi dimineaţă, după ce o viitură formată pe p