Elevi de la Colegiul Tehnic “Miron Costin” au vizitat câteva societăţi care oferă locuri de muncă în domeniul electronicii şi electrotehnicii.
Elevi de la Colegiul Tehnic “Miron Costin”, de la specializarea electrotehnică, au aflat pe teren ce înseamnă pe piaţa muncii să fii specialist în electrotehnică. Dacă, în prima zi, au fost oaspeţii unui atelier specializat în depanarea şi întreţinerea echipamentelor electronice, pe 2 aprilie au aflat ce înseamnă să fii specialist electronist într-o firmă care are ca domeniu de activitate producţia agricolă. Ei au vizitat societatea Marsat, unde şeful Silozului Roman, inginer Marian Șerban le-a prezentat partea electronică a laboratorului.
“Elevii au văzut că toată linia este automatizată, camionul cu cereale este urcat pe cântar, iar din comenzi de pe panou se iau automat probe, se analizează, se fac cântăriri şi, într-un timp scurt, se obţine din calculator fişa încărcăturii, care identifică şi cantitatea, şi calitatea produselor. De asemenea, ei au văzut cum se controlează, din calculator, condiţiile de mediu din interiorul silozurilor, astfel încât cerealele depozitate să-şi păstreze calităţile. Elevii au fost extrem de încântaţi şi cei mai mulţi şi-au arătat disponibilitatea de a lucra în asemenea condiţii”, a spus inginerul Gheorghe Puiu, care a însoţit elevii, împreună cu profesorul Constantin Popescu.
“Astfel de activităţi sunt mai mult decât binevenite. Cei mai mulţi dintre elevi sunt rupţi de ceea ce înseamnă activitatea concretă dintr-o societate comercială. Cu acest prilej, coboară şi elevii cu picioarele pe pământ, află ce aşteptări avem de la ei, ce abilităţi trebuie să aibă pentru a lucra într-o firmă. Cred că a fost un schimb de experienţă profitabil pentru ambele părţi, pentru că ei reprezintă forţa de muncă tânără de care avem nevoie”, a spus Vasile Balcan, managerul societăţii