Cei mai importanţi cercetători ai lumii în terapii celulare s-au reunit la Bucureşti, în primul congres de o asemenea anvergură de la noi
1 /.
Provocările cărora sistemul nostru nervos trebuie să le facă faţă sunt şi din ce în ce mai diverse.
Un eveniment de o importanţă majoră pentru cercetarea medicală mondială, găzduit timp de patru zile în Bucureşti, încearcă să găsească explicaţii şi soluţii. Este vorba despre Congresul In ternaţional care reuneşte cea de-a şasea conferinţă a Asociaţiei Internaţionale de Neurorestauratologie (IANR) şi cea de-a zecea conferinţă a Colegiului Global de Neuroprotecţie şi Neuroregenerare (GCNN). „Faptul că acest eveniment se întâmplă în Bucureşti este expresia unei încrederi ridicate în cercetarea românească şi o recunoaştere a activităţii desfăşurate aici: începem să devenim importanţi. Este, în fapt, rezultatul unei munci de cercetare de peste un deceniu în domeniu”, crede profesorul Dafin Mureşanu, preşedintele congresului.
Cercetatori din SUA, China, India, Europa, dar şi din Argentina sau Orientul Mijlociu au venit la Bucureşti să îşi prezinte descoperirile.
„Noi cercetăm mai mult stimularea, capacitatea internă a creierului de a se regenera. Cei din China sunt mult interesaţi de terapiile celulare care intervin din afară pentru a stimula creierul. Exită şanse să producă ameliorări, însă pentru ca terapiile celulare să devină realitate este nevoie de mult timp”, adaugă profesorul Mureşanu. Atracţia zilei de ieri au fost însă discuţiile despre telocite, descoperite de cercetărorii români de la Institutul „Victor Babeş”. „Telocitele sunt o altă istorie, în cadrul terapiilor celulare. Sunt şi mai noi în zona activă a ştiinţei, însă pe cât sunt de noi, pe atât sunt de puternice şi importante”, ne-a mai explicat profesorul Dafin Mureşanu.
Vom avea şi bănci de telocite!
Inclusiv DQ Cai, profesorul