Vrei să ai vasele de bucătărie ca noi şi astfel să le prelungeşti utilizarea? Iată câteva sfaturi practice legate de modul în care trebuie să le speli sau cum să le salvezi în cazul în care unul din preparatele pe care le-ai gătit s-a prins de suprafaţa lor. Vrei să ai vasele de bucătărie ca noi şi astfel să le prelungeşti utilizarea? Iată câteva sfaturi practice legate de modul în care trebuie să le speli sau cum să le salvezi în cazul în care unul din preparatele pe care le-ai gătit s-a prins de suprafaţa lor.
• Spală vasele de aluminiu cu o cârpă înmuiată în săpun sau cu un burete de bucătărie;
• Şterge vasele de fiecare dată când le speli, pentru că umezeala le poate distruge;
• În cazul în care mâncarea s-a prins, lasă vasul de aluminiu la înmuiat în apă caldă, apoi îndepărtează arsura cu ajutorul unui burete moale sau al unei cârpe. Nu folosi sub nici o formă buretele de sârmă;
• Nu spăla vasele cu produse ce conţin sodă sau leşie (dezinfectant) făcută din cenuşă, pentru că se vor înnegri în timp şi astfel se vor strica.
• Dacă ţi s-a prins mâncarea de un vas emailat, lasă-l la înmuiat în apă clocotită, nu folosi apă rece pentru că trecerea de la cald la rece va duce la crăparea emailului în timp.
• Spală vasele de aramă utilizând apă fierbinte în care ai dizolvat săpun;
• Vasele de aramă trebuie frecate din când în când cu un amestec de sare umedă şi oţet sau cu lămâie înmuiată în sare;
• Clăteşte bine vasele şi şterge-le după fiecare spălare.
• Vasele de pământ ars nu trebuie puse sub nici o formă direct pe flacără;
• Înmoaie vasele bine în apă înainte de a le folosi în prepararea unui fel de mâncare pentru a le face mai puţin poroase.
• Vasele termorezistente trebuie fierte cel puţin o dată pe lună într-o cantitate suficientă de apă în care ai dizolvat puţin detergent de vase;
• Nu spăla aces