Va prezint o reteta foarte gustoasa ce poate fi adaptata functie de ceea ce avem in frigider sau ceea ce ne place. Putem combina si cu kaizer sau doar cu carnati.
Ingrediente:
7 cartofi mari;
3 buc carnati semiafumati;
200 gr bacon;
3 cepe mici;
3 linguri ulei;
1 pahar vin alb;
2 lingurite paprika;
½ lingurita rozmarin;
½ lingurita usturoi sau puteti folosi 4 catei de usturoi taiati felii;
1 lingurita vegeta;
1 lingurita piper;
2 foi dafin;
sare.
Preparare:
1. Taiem cartofii in felii mai groase pe care le taiem in doua la randul lor, ceapa julien, carnatii si baconul;
2. Intr-o tava punem uleiul si apoi alternativ ceapa, cartofi, bacon, carnati, pana terminam ingredientele;
3. Condimentele (paprika, rozmarin, usturoi, vegeta, piper, foi dafin) le punem in paharul de vin si 2 de apa si apoi le turnam in tava si amestecam;
4. Acoperim tava cu folie de aluminiu pe care o punem cu partea lucioasa in jos si dam la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute;
5. Apoi scoatem folia de aluminiu si mai lasam la cuptor pentru inca 30 – 40 minute;
6. Presaram marar tocat si mancarica este gata.
Mancarica trebuie consumata imediat intrucat rece sau reincalzita pur si simplu nu mai are aceeasi savoare.
Pofta Buna !
Va prezint o reteta foarte gustoasa ce poate fi adaptata functie de ceea ce avem in frigider sau ceea ce ne place. Putem combina si cu kaizer sau doar cu carnati.
Ingrediente:
7 cartofi mari;
3 buc carnati semiafumati;
200 gr bacon;
3 cepe mici;
3 linguri ulei;
1 pahar vin alb;
2 lingurite paprika;
½ lingurita rozmarin;
½ lingurita usturoi sau puteti folosi 4 catei de usturoi taiati felii;
1 lingurita vegeta;
1 lingurit