„Cel puţin o treime dintre cei pe care-i cunoaştem sunt introvertiţi. Sunt cei care preferă să asculte în loc să vorbească, să citească în loc să meargă la petreceri; care sunt inovatori şi creativi, dar cărora le displace să iasă în faţă; care preferă să lucreze de unii singuri şi nu în echipe de brainstorming. Deşi adesea li se pune eticheta de «retraşi», introvertiţilor le datorăm multe dintre marile contribuţii sociale – de la picturile cu floarea-soarelui ale lui Van Gogh la invenţia PC-ului.
Pasionant argumentată, impresionant documentată şi plină cu poveştile de neuitat ale unor oameni reali, Linişteee! ne arată cât de mult îi subevaluam pe introvertiţi şi cât de mult pierdem din cauza asta. Această carte extraordinară are forţa de a schimba pentru totdeauna felul în care îi percepem pe introvertiţi şi, nu mai puţin important, cum se auto-percep ei înşişi.”
„Linisteee! Puterea introvertiţilor intr-o lume asurzitoare” de Susan Cain este o carte care a fost bestseller în America, a fost tradus ă în alte 30 de limbi, e plină de informaţii şi bine documentată despere puterea tăcerii şi virtutea de a avea o viaţă interioară bogată. O carte care spulberă mitul că, pentru a fi fiericit şi a reuşi în viaţă, trebuie să fii extrovertit.
Montgomery, Alabama. 1 decembrie 1955, pe seară. Un autobuz opreşte în staţie şi o femeie de vreo 40 de ani, îmbrăcată cu gust, se suie în el. Stă dreaptă, în ciuda faptului că şi-a petrecut ziua aplecată peste masa de călcat dintr-un subsol întunecos al magazinului Montogmery Fair. Are picioarele umflate şi umerii o dor. Stă pe primul rând de scaune pentru persoane de culoare şi se uită tăcută cum autobuzul se umple cu pasageri. Asta până când şoferul îi ordonă să-şi cedeze scaunul unui pasager alb. Femeia rosteşte un singur cuvânt, care aprinde unul dintre cele mai importante proteste în favoarea drepturil