„7 aprilie – revoluţia trădată” (V. Ciobanu/Adevărul).
Ziarul Panorama publică un text referitor la activitatea actualului preşedinte, Nicolae Timofti, în calitate de judecător în perioada sovietică. Astfel, din investigaţia realizată de Dmitrii Ciubaşenko, reiese că „atunci când era judecător sovietic, viitorul preşedinte al Moldovei, Nicolae Timofti, îi expedia pe opozanţii sistemului în „case de nebuni”. Mai multe detalii despre sentinţele emise de judecătorul sovietic Nicolae Timofte găsiţi în Panorama de astăzi.
Tot acolo, puteţi citi un interviu cu bloggerul rus Eduard Baghirov, arestat şi întemniţat odată de serviciile abilitate ale Republicii Moldova pentru pretinsă organizare a evenimentelor din 7 aprilie 2009, tot el evadat cu presupusa complicitate a unor ofiţeri de servicii secrete moldoveneşti. Întrebat dacă acele evenimente s-ar putea repeta, Baghirov răspunde pe şleau „Bineînţeles. Să nu uităm că actualmente în Moldova poate fi observată o fenomenală criză a puterii, cea mai gravă din ultima vreme.”
Adevărul publică un articol despre procesul de redobândire a cetăţeniei române de către cetăţenii moldoveni. Din acesta puteţi afla câţi sunt aceştia la număr, dinamica solicitărilor dar şi despre avantajele oferite de posesia paşaportului românesc pentru basarabeni.
„De ce americanii evită Moldova” întreabă Ion Preaşcă şi tot el găseşte răspunsul într-un articol referitor la investiţiile americane în economia moldovenească.
Vitalie Ciobanu reia în editorialul său un laitmotiv care iese la suprafaţă în fiecare aprilie, din 2009 încoace – „7 aprilie – revoluţia trădată”. Un text dureros, care se încheie cu un apel către politicieni: „Tot ce putem cere politicienilor din AIE e să încerce măcar în ceasul al 12-lea să dea dovadă de o minimă raţiune şi de stăpânire de sine, pentru a nu face complet inut