Constantin Anghelache, 67 de ani, a explicat ieri într-un superinterviu ce vrea New Dinamo 2013: cum să recîştige timpii pierduţi cu rivala de-o viaţă şi s-o învingă, cum să crească tineri în spiritul clubului, cum să meargă aceştia la şcoală şi la operă, cum să producă bani.
Un birou luminos, cărţi multe, diplome nenumărate, cărţi de vizită scrise pe ambele părţi, un bărbat impozant, îmbrăcat elegant, dă slide pe iPad, urmărind diverse articole pe gsp.ro. "Vă urmăresc cum ne urmăriţi!", s-a amuzat Constantin Anghelache.
Profesor, preşedinte de club, economist, scriitor, jurnalist, soţ, tată, bunic. La omul de 67 de ani totul se calculează în numere, nu în cifre. De la volumele de cărţi, peste 100, tratate de economie sau de analiză sau de fotbal, pînă la funcţii, care mai de care mai diversificate şi mai impunătoare.
Probabil e singurul dinamovist cunoscut la Oxford sau Stanford, unde îi sînt folosite volumele. Dialogul cu vechiul-noul preşedinte executiv al "cîinilor", un personaj enciclopedic ce vorbeşte fluent engleză, franceză, daneză şi rusă, s-a purtat pe durata a două ore, iar la final omul de fotbal a conchis: "Ne-ar mai trebui cîteva ore să mai discutăm despre diverse subiecte, diverse. Eu muncesc ca la furnal, de la 7 jumate dimineaţa pînă la 10 seara".
- Domnule Anghelache, titlurile vă recomandă ca un om cu carte, cu cap, ce vă trebuia fotbal şi Dinamo?
- Drăguţii mei, fotbalul pentru mine e plăcere, pentru alţii e şmecherie. Eu sînt şi profesor universitar, dar şi susţinător de decenii al lui Dinamo, din 1972, după ce mi-am terminat mandatul de vicepreşedinte la Sportul Studenţesc. Nu există băiat căruia să nu-i placă fotbalul. Am jucat şi eu pe unde am putut, apoi am început, de la 24 de ani, să ocup diverse funcţii la cluburile de fotbal. Pe unde a fost Mircea Lucescu în România am fost şi eu.
- Cu cine ţineaţi în c