Vrei să pierzi în greutate și să mănânci în continuare orez? Atunci, înlocuiește orezul alb cu cel brun. În afară de faptul că este mult mai hrănitor, are, de asemenea, proprietăți de ardere a grăsimii și intensifică metabolismul.
Ce este orezul brun și de ce este atât de diferit față de de orezul alb?
Orezul brun reprezintă, de fapt, normalitatea. Orezul alb este o rămășiță din cel brun. Are culoarea mai închisă deoarece i-a fost îndepărtat doar stratul exterior (pănușa), astfel păstrându-și intacte toate elementele nutritive, în timp ce orezul alb le pierde prin rafinare (îndepărtarea mai multor straturi). Dar, orezul brun are multe alte avantaje față de cel alb:
- O cană de orez brun conține aproximativ 80% din cantitatea zilnică necesară de mangan, care reglează metabolismul și te ajută să iei energie atât din carbohidrați cât și din proteine. Manganul ajută, de asemenea, la sinteza acizilor grași, care păstrează sistemul nervos în stare optimă de funcționare.
- Fibrele din orezul brun te ajută să arzi grăsimea. În plus, te ajută să-ți satisfaci pofta de mâncare mai repede și mai bine, scăzând astfel șansele de supraalimentare. Aceasta este formula câștigătoare când vrei să slăbești: mănânci mai puțin, arzi mai mult!
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Indicele glicemic