În urmă cu câteva zile, dl. Puiu Haşotti, ministrul Culturii în Guvernul Ponta, şi-a abandonat atribuţiile ce-i revin ca înalt demnitar al statului şi s-a repezit până la Năvodari unde, în fruntea unei mulţimi de circa 1.000 de oameni, a protestat în stradă împotriva unei hotărâri judecătoreşti conform căreia primarul oraşului trebuie judecat în stare de arest preventiv.
Dl. ministru Haşotti este vicepreşedinte al PNL, primarul Nicolae Matei este membru PNL. Culpa pentru care este judecat se numeşte ”mită”, pe care acesta a încercat să o dea unui ofiţer de poliţie judiciară, pentru a scăpa de o anchetă penală.
Fireşte detaliile nu au acum relevanţă, ce este cu totul ieşit din comun este felul în care un membru al guvernului îşi permite să exercite presiuni asupra Justiţiei. Pe parcursul anilor, liderii PSD, ca şi PNL, s-au mai coalizat public împotriva Justiţiei încercând să ridice un baraj de netrecut în faţa unor hotărâri judecătoreşti care vizau colegi de-ai lor. Niciodată însă, în 22 de ani, nu s-a mai întâmplat ca un membru al guvernului României să iasă în stradă pentru a se ridica împotriva Justiţiei. Fapta dlui. Haşotti este de o gravitate maximă şi nu este greu de imaginat reacţiile pe care le va provoca în UE, într-un moment în care România pledează la Bruxelles pentru coeziune şi solidaritate. În apărarea corupţiei?! În lupta deschisă împotriva Justiţiei? În sfidarea şi încălcarea tuturor recomandărilor şi a angajamentelor luate?! Despre ce coeziune şi solidaritate poate vorbi un reprezentant al României la Bruxelles, oricine ar fi el, când în ţară miniştri se comportă într-o manieră ce nu poate produce decât stupoare şi revoltă.
Cruciada anti-Justiţie a avut loc duminică. De atunci şi până azi, premierul Victor Ponta, ca şi Crin Antonescu (preşedinte PNL), nu a avut nicio reacţie: nici dezicere, nici condamnare, nici măcar demitere. Dl.