Deşi premierul Victor Ponta dădea asigurări că nu vor creşte cheltuielile cu Parlamentul, în contextul creşterii numărului de parlamentari de la 481 la 581, încă de la începutul legislaturii senatorii şi deputaţii din toată ţara şi-au mărit indemnizaţiile.
La Constanţa, senatorul PPDD la primul mandat Marian Vasiliev, care vorbea, în decembrie anul trecut, imediat după alegerile parlamentare, despre un proiect al PPDD privind eliminarea salariilor, are venituri mai mari decât colegul său social-democratul Alexandru Mazăre. „Există o propunere a partidului care priveşte chiar anularea salariilor parlamentarilor. Deci dacă mâine se înjumătăţesc salariile parlamentarilor sau chiar nu se mai dau deloc înseamnă că deja putem în aplicare programul PPDD", ne declara, în data de 14 decembrie, Marian Vasiliev.
Propunerea PPDD nu s-a pus în aplicare, iar salariile nu au fost eliminate, nici înjumătăţite, ba din contră, au fost majorate!
În cazul deputaţilor constănţeni salariile au crescut, în medie cu 700 lei, în luna ianuarie 2013 faţă de luna ianuarie 2012. În schimb, senatorilor, luna ianuarie a anului 2013 faţă de luna ianuarie a anului 2012, le-a adus venituri mai mari, în medie, cu 1.000 lei.
Nicolae Moga şi Eduard Martin, primii în top la creşteri
La deputaţi, cea mai mare creştere de indemnizaţie, în cuantum de 799 lei, o înregistrează social-democratul Eduard Martin. Pe locurile următoare la creşteri de salarii se află Mădălin Voicu (PSD) cu 748 lei, Gheorghe Dragomir (PNL) cu 737 lei, Mihai Lupu (PNL) cu 677 lei şi Cristina Dumitrache şi Manuela Mitrea, fiecare cu câte 572 lei.
La senatori, Nicolae Moga are cea mai semnificativă mărire de indemnizaţie, acestuia fiindu-i majorat salariu în ianuarie 2013 faţă de ianuarie 2012 cu 1.363 lei. Acesta este urmat de Mircea Banias (PC) cu o majorare de 1.225