Seminarul de gătit al studenţilor de la Universitatea de Ştinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi şi-a desemnat Master Chef-ul, în persoana lui Florin Sadovei, student al Facultăţii de Agricultură.
Din toate cele 14 de feluri de mâncare, gătite în cadrul competiţiei derulată zilele trecute, „medalionul de pui, în sos gorgonzola, şi cartofi dulci, în sos de soia şi brocoli“ a convins membrii juriului că merită premiul cel mare, un cuptor electric. „Muşchiuleţ de porc cu ciupercuţe cherry şi sos de portocale“, „somon în crustă de alune de pădure pe pat de rucola“ şi „somon pe pat de legume dulce-acrişoare“ au fost doar câteva dintre bucatele gătite de studenţi în bucătăriile Căminului A3. Premiul doi a fost obţinut de Maria Miron, iar locul al III-lea de către Dan Puiu, ambii de la Facultatea de Zootehnie.
Participanţii la eveniment au avut parte şi de o degustare de vinuri şi deserturi, de o lecţie despre terapia condimentelor, dar şi de o masă pregătită de bucătarul Sanyi, de la Lăptăria lui Enache, din Bucureşti. „Doar vremea nu a ţinut cu noi, în rest totul a fost foarte bine şi putem spune că suntem pregătiţi să participăm la competiţii mult mai mari, deoarece ne pricepem foarte bine. Le multumesc foarte mult colegilor mei de la Facultatea de Zootehnie, care s-au implicat în organizare, alături de Liga Studenţilor USAMV“, a declarat Remus Gheorghiţă, responsabil de proiectul „Seminarul de gătit“, ediţia a II-a.
Seminarul de gătit al studenţilor de la Universitatea de Ştinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi şi-a desemnat Master Chef-ul, în persoana lui Florin Sadovei, student al Facultăţii de Agricultură.
Din toate cele 14 de feluri de mâncare, gătite în cadrul competiţiei derulată zilele trecute, „medalionul de pui, în sos gorgonzola, şi cartofi dulci, în sos de soia şi bro