Dinamo se transformă de la o zi la alta, iar deciziile radicale ce ţintesc rentabilizarea clubului curg fluviu. Cu deviza „titlul se poate lua şi cu un buget de patru milioane de euro“, noii şefi ai „câinilor“ strâng cureaua la maxim, taie costuri din toate direcţiile şi, aşa cum a zis‑o şi Constantin Anghelache, noul preşedinte executiv al lui Dinamo, „şomajul este principiul capitalismului“. Din acest motiv, reinventarea financiară a clubului din „Ştefan cel Mare“ are drept fundaţie tocmai acest proces: concedierea oamenilor consideraţi neproductivi.
Concedierile au început din vârf
Încă dinainte să preia oficial clubul, Negoiţă începuse epurările printre angajaţii lui Dinamo, ţintele iniţiale fiind oamenii din conducerea clubului. Prima dată a dispărut Marian Albu, cel care a fost directorul general al clubului, iar ulterior a fost concediat şi Mircea Copaci, directorul de marketing al „câinilor“. „Mi se pare enorm ca pentru 40 de jucători la echipa întâi şi a doua să ai 123 de salariaţi la nivelul clubului. Nu este vorba de austeritate, este vorba de o raţionalizare a cheltuielilor“, spunea zilele trecute Anghelache.
O bucătăreasă a scăpat!
Astfel, uşor-uşor, valul concedierilor s-a abătut şi spre angajaţii mai puţin vizibili în ochii publicului: îngrijitori de teren, mecanici, electricieni. Săptămâna trecută s-a ajuns şi la salariaţii de la cantonamentul de la Săftica, iar deciziile surpriză au apărut şi aici. Conducerea lui Dinamo a decis să renunţe la două dintre cele trei bucătărese care preparau mâncarea la baza sportivă de la marginea Bucureştiului. A treia a fost mai norocoasă şi a fost mutată la hotelul RIN. Logic, întrebarea care se pune acum e: „Şi jucătorii ce mănâncă?“. Actuala conducere a rezolvat problema, iar în această săptămână, în zilele când Ţălnar şi-a alergat elevii la Săftica, s-au simţit, la propriu, efectele r