Chiar dacă poza în lider sobru şi auster, Hitler era putred de bogat şi îi plăceau femeile, în special cele foarte tinere. Cei care-i alimentau averea erau chiar oamenii de afaceri germani şi americani, care nu se sfiau să-i trimită dictatorului cadouri consistente în bani pentru a-şi putea desfăşura în continuare afacerile.
Era 30 aprilie 1945 când Adolf Hitler s-a sinucis la vârsta de 56 de ani. Atunci când a murit, Hitler era un dictator derutat, scrie cotidianul spaniol El Pais.
În faţa germanilor poza în lider auster care a renunţat la salariul său de cancelar, funcţie pe care a ocupat-o la 30 ianuarie 1933. Puţini au fost cei care au ştiut că, un an mai târziu, a revocat această decizie şi că încasa un salariu de peste 160.000 de mărci pe an. Cifră conderabilă dacă ţinem cont că venitul mediu al unui german era la acea vreme de 1.500 de mărci.
Sunt detalii din viaţa liderului nazist publicate în cartea “Secretele celui de-al Treilea Reich”, semnată de jurnalistul german Guido Knopp, împreună cu mai mulţi colaboratori.
TOP 3 CELE MAI POPULARE: HOROSCOP URANIA. Aflați previziunile astrelor pentru săptămâna 7-13 aprilieTopul ACTRIŢELOR cu care bărbaţii nu ar face SEXUPDATE. URMĂRIRE CA-N FILME pe străzile Buzăului. Escroc, urmărit de datornic
Autorii estimează la 700 de milioane de mărci averea dictatorului care se prezenta ca salvatorul Germaniei.
Şi doar o parte din această avere are origini clare: salariul său şi sumele provenite din publicarea cărţii autobiografice „Lupta mea”, vândută în mai mult de 10 milioane de exemplare. Restul averii liderului nazist a provenit din „donaţii”.
Din iunie 1933, principalele industrii erau nevoite să cotizeze cu 0,5% din salarii într-un fond privat la care Hitler avea acces nelimitat. Lista patronilor finanţatori îi include pe Gustav Krupp şi Fritz Thyssen, dar şi pe Henry For