Aşa-numitele superalimente ajută la întărirea oaselor, la prevenirea bolilor cronice, îmbunătăţesc vederea şi chiar păstrează mintea activă. Dar există şi alimente care te ajută să-ţi menţii silueta sau chiar să slăbeşti.
Iată o listă cu superalimentele care ajută la pierderea în greutate şi cum să le introducem în dieta noastră zilnică, oferită de health.com. Fasolea neagră
O ceaşcă de fasole neagră conţine 15 grame de proteine şi niciun gram de grăsimi saturate care se găsesc în celelalte surse de proteine, cum ar fi carnea roşie. Proteinele sunt necesare în curele de slăbire pentru că ajută la consolidarea musculaturii, iar atunci când masa musculară creşte, metabolismul devine mai accelerat, iar grăsimile sunt arse mai eficient. Ovăzul
Ovăzul este bogat în fibre, aşa că o porţie îţi conferă senzaţia de saţietate pentru o zi întreagă. Doar o jumătate de ceaşcă conţine 4,6 grame de amidon rezistent (care nu se digeră şi nu pătrunde în organism sub formă de glucoză), un carbohidrat sănătos care stimulează metabolismul şi arde grăsimile. Avocado
Nu trebuie să te temi grăsimi, atâta vreme cât sunt grăsimile potrivite. Acidul oleic, care se găseşte în grăsimile mononesaturate ale fructului de avocado, poate potoli senzaţia de foame. Mănâncă un sfert sau chiar o jumătate de avocado pe zi. Fructul cremos mai conţine din belşug fibre şi proteine. Somonul
Sursele de proteine care conţin grăsimi sănătoase te ajută să te saturi fără să te îngraşi. Totuşi, 50% din femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani nu ştiu dacă primesc destul din acest nutrient esenţial. Adaugă în dietă somonul, este o soluţie mai bună decât carnea roşie şi este plin de acizi graşi mononesaturaţi. Un studiu din 2001 a demonstrat că dietele bazate pe grăsimi mononesaturate ajută la pierderea a peste 4 kilograme, în timp ce dietele fără grăsimi îngraşă cu aproape 3 ki