În timp ce sute de români se luptă cu apele în zonele în care topirea zăpezii şi precipitaţiile au provocat inundaţii de amploare, turiştii de pe Valea Prahovei s-au bucurat de ultimele zile cu zăpadă bună pentru sporturile de iarnă. În timp ce sute de români se luptă cu apele în zonele în care topirea zăpezii şi precipitaţiile au provocat inundaţii de amploare, turiştii de pe Valea Prahovei s-au bucurat de ultimele zile cu zăpadă bună pentru sporturile de iarnă.
Sute de turişti au luat cu asalt, la sfârşitul săptămânii trecute, staţiunea Sinaia, una dintre puţinele din ţară unde pârtiile au rămas la fel de bune ca în toiul iernii. După ce s-au săturat de coborâri, schiorii s-au refugiat la terase, ca să-şi încarce bateriile. Numai că de această dată, pe mese nu s-a mai servit vin fiert sau ceai, ci băutură şi mâncare scumpă. Aşa se face că pentru schiorii cu dare de mână, cabanierii au pregătit şezlonguri, pe care le-au întins pe zăpadă, dar şi şampanie scumpă şi caviar.
Speră să aibă zăpadă de Paşte
Turiştii care şi-au permis un astfel de capriciu au scos din buzunare între 100 şi 300 de lei. Administratorii pârtiilor de la Cota 2.000 sunt optimişti şi cred că stratul de omăt va rezista până de Paşte, astfel că turiştii îşi vor putea petrece atât ziua de 1 Mai, cât şi Sărbătoarea Învierii Domnului pe crestele munţilor, la schi.
În comuna Gârcov, din Olt, jandarmii i-au ajutat pe localnici să ridice un dig
Alţi români, mai puţin norocoşi, trăiesc cu teama ca nu cumva apele să le înghită gospodăriile. Inundaţiile au distrus un drum comunal din judeţul Bihor şi au blocat alte câteva şosele. În Vrancea, peste 300 de oameni au rămas izolaţi după ce podul care făcea legătură între un sat şi restul comunei a fost luat de ape. În Olt, jandarmii au intervenit ca să ridice un dig, deoarece două gospodării din comuna Gârcov riscă să fie înghiţit