Femeile sunt fertile, în medie, cinci zile pe lună. O perioadă destul de scurtă, dar nu te îngrijora! Dieta echilibrată, stilul sănătos de viaţă şi un mic ajutor din natură sporesc şansele de concepţie.
Dacă încercaţi să deveniţi părinţi este bine să ştiţi, în primul rând, perioada de fertilitate a viitoarei mame. În fiecare lună, câte un ovar (o lună ovarul stâng, o lună ovarul drept) eliberează unul sau mai multe ovule, într-un proces care poartă numele de ovulaţie. Şansele cele mai mari de a concepe sunt în această perioadă când, dacă ovulul e fecundat de spermatozoid, apare sarcina.
Trifoiul tratează infertilitatea
Cicoarea, creasta-cocoşului, salvia şi năprasnicul sunt câteva dintre plantele care, băute sub formă de infuzie, sporesc fertilitatea. Se folosesc în jur de 20 de grame de plantă la un litru de apă clocotită. Ceaiul se bea cald, de trei ori pe zi. Alegeţi dintre cele patru opţiuni de tratament acea plantă pe care o preferaţi la gust. Nu combinaţi aceste plante, ci trataţi-vă doar cu una dintre ele, ţinând cont şi de indicaţiile specialiştilor. Şi trifoiul roşu, care conţine vitamine din spectrul B şi minerale ca magneziul şi calciul, tratează infertilitatea. Tratamentul constă în consumul a câte două căni de infuzie din flori uscate de trifoi roşu timp de mai multe luni. Cel mai renumit tratament naturist pentru sporirea fertilităţii este cel prin care se combină frunzele de zmeur şi florile de trifoi roşu într-o infuzie, care se bea de două ori pe zi.
Uleiuri care asigură echilibrul hormonal
Sănătatea organelor genitale, dar şi echilibrul hormonal sunt importante pentru fertilitate. Uleiul obţinut din seminţe de in echilibrează hormonii sexuali feminini, dar este util ambelor sexe. Tablete cu ulei de in se găsesc în magazinele naturiste şi în farmacii. Şansele unei sarcini cresc atunci când femeile folosesc capsule de ule