Deseori este mai uşor să înghiţim câteva pilule decât să căutăm alternative naturale. Medicina tradiţională chineză tratează, de milenii, cu ceaiuri, cataplasme şi alimente, alternative mult mai compatibile cu organismul nostru.
„Alergiile, candidozele, scăderea imunităţii şi multe alte sensibilităţi ale organelor noastre sunt cauzate de unele tratamente chimice care, deşi au dat rezultate mulţumitoare în bolile pentru care au fost concepute, atacă orbeşte în alte zone ale organismului uman. Tradiţia medicală chineză aduce una dintre soluţiile cele mai agreabile pentru cei care doresc să se confrunte cu o terapie la fel de comodă şi, totodată, savuroasă. Este vorba de felul în care bucătăria chineză se poate implica – în modul cel mai plăcut – în tratarea unui mare număr de afecţiuni”, susţine Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză.
Şi pasta de susan are efect calmant
Durerile abdominale sunt, de regulă, coşmarul medicului, deoarece pot avea cauze multiple. Ca măsură de prim ajutor, Adrian Florea ne recomandă vinul sărat. „Într-un ibric, puneţi trei linguri de vin de orez şi cinci linguriţe de sare, apoi încălziţi pe foc până se topeşte sarea. Se bea fierbinte. O singură doză este, de obicei, suficientă”, explică specialistul. Pentru cei care nu suportă vinul, o linguriţă de praf de scorţişoară dizolvată într-un pahar cu apă constituie o alternativă. Din amestecul rezultat se bea de trei ori pe zi. „Pasta de susan, nuci şi ghimbir are efect calmant. Preparaţi un praf din: 150 gr susan, 150 gr miez de nucă, 150 gr ghimbir uscat şi prăjiţi-l într-o tigaie, timp de două minute; apoi amestecaţi-l cu 185 ml miere. Se bea o jumătate de cană, pe stomacul gol”, afirmă Adrian Florea.
Deseori este mai uşor să înghiţim câteva pilule decât să căutăm alternative naturale. Medicina tradiţională