Elevii Liceului Teoretic „Grigore Gheba“ de la Dumitreşti au participat, la finele săptămânii trecute, la o acţiune educativă intitulată „Vânătoarea de comori“. Acţiunea a fost pusă în scenă de profesorul Marian Găloiu, ajutat de colegii săi Aurel Şelaru, Ciprian Tănăsescu şi Ionel Roşca. Vânătoarea a presupus descoperirea a zece comori ascunse de dinainte în diferite locaţii din comuna Dumitreşti.
Fiecare echipă participantă s-a dotat cu aparat de fotografiat digital sau telefon cu cameră, carneţel şi pix, pe care le-au utilizat pentru a fotografia, nota şi identifica indiciile. Ca să poată descoperi comorile, echipele au primit şi câte o hartă, o listă cu sarcini şi fişe explicative. Echipele care s-au înscris la concurs au fost: Power, The Winners, Cireşarii, Scorpionii Negri, Bibanii, Little Girls, Lala Căutătorii şi Petrecăreţii. „Prin intermediul acestui joc didactic ne-am propus scoaterea în evidenţă a valorilor zonei, fie cele naturale, fie cele istorico-culturale. Vânătoarea de comori este un mod distractiv de a aduce toate acestea în faţa copiilor care pot conştientiza astfel frumuseţea şi importanţa zonei în care s-au născut şi trăiesc. Am folosit o poezie drept indicii, împărţind-o în 10 bucăţi şi lipind-o în diferite locaţii din comună. Din fericire, nu s-au furat indiciile, aşa că toate echipele au reuşit să le descopere. Mai greu a fost cu răspunsurile la întrebările despre locul unde au găsit biletele, dar majoritatea s-au descurcat, întrebând cetăţenii în vârstă întâlniţi“, a spus profesorul Găloiu.
Indiciile le-au dat bătăi de cap căutătorilor
Elevii au participat în număr foarte mare la vânătoarea de comori. „A fost interesant pentru că ne-am plimbat. Am prins experienţă, mai ales că a fost primul concurs de acest gen. Cel mai greu reper a fost de la castelul de la biserică. Noi am reuşit să găsim doar 7 comori,