In ciuda conditiilor meteorologice care nu le sunt prea favorabile, silvicultorii botosaneni si-au facut pentru urmatoarea perioada planuri mari in privinta impaduririlor.
Numai in aceasta luna au de gand sa planteze puieti pe mai mult de 30 de hectare de teren. Cu alte cuvinte, au lansat, vinerea trecuta, „Luna plantarii arborilor”, sirul de actiuni cuprinse in aceasta demarand cu o intarziere de peste doua saptamani, din cauza vremii neprielnice. Chiar in aceste conditii, programul pe anul 2013 privind actiunile de regenerare a padurii este mai ambitios decat cel de anul trecut.
Silvicultorii judetului si-au propus sa realizeze regenerarea a 140 de hectare de plantatii in acest an, in conditiile in care anul trecut acest plan a prevazut regenerarea a 100 de hectare de padure.
„Actiunile silvice care se desfasoara in aceasta perioada de catre Directia Silvica au ca obiectiv constientizarea populatiei despre necesitatea asigurarii integritatii si dezvoltarii padurilor, impadurirea terenurilor forestiere goale, igienizarea lizierelor, participarea tineretului si in special a elevilor la aceste actiuni”, precizeaza Sorin Corduneanu, directorul Directiei Silvice Botosani.
In cadrul Lunii plantarii arborilor, silvicultorii si-au propus realizarea de impaduriri pe 33 de hectare de teren, urmand ca in toamna sa mai planteze puieti pe inca 12 hectare de teren. Se vor planta frasini, stejari, salcami, goruni, ulmi, paltini, salcie. Peste 630.000 de puieti care vor fi plantati in cadrul actiunilor de impadurire vin din pepinierele ocoalelor silvice din judet.
Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice, judetul are la aceasta data un fond forestier care acopera 11,5 la suta din suprafata acestuia, fiind impadurite peste 56.300 de hectare. (Aurora Dimitriu) In ciuda conditiilor meteorologice care nu le sunt prea favorabile, silvicultorii botosan