Cand esti singura, iti gestionezi bugetul asa cum stii. Intr-o relatie, insa, trebuie sa va organizati in asa fel incat sa fiti ambii multumiti si sa iesiti in castig.
De multe ori, banii ajung sa fie o problema fiindca fie se fac cheltuieli fara ca partenerul de cuplu sa stie, fie nu aveti un sistem bine pus la punct de gestionare a bugetului comun.
Sedinte de familie
Incercati sa va faceti timp lunar pentru o sedinta in care sa discutati referitor la cheltuielile aferente perioadei respective, chiar daca sunt, de regula, aceleasi. Stabiliti cine si ce plateste si cati bani va raman pentru a pune deoparte sau pentru alte evenimente neprevazute.
Cheltuieli 2 in 1
Daca, spre exemplu, aveti abonamente de telefon separate, ati putea economisi optand pentru unul de familie, care va ofera beneficii si minute gratuite intre membrii familiei voastre. Puteti include si copiii, daca este cazul.
In functie de programul pe care il aveti la locul de munca, puteti economisi benzina daca mergeti impreuna si va intoarceti impreuna acasa, in loc sa mearga fiecare cu masina lui sau cu transportul in comun.
Daca aveti gusturi diferite in materie de alimentatie sau unul dintre parteneri are o alergie sau tine dieta sau orice alta situatie speciala, s-ar putea ca mare parte din veniturile voastre sa fie cheltuita pe de 2 ori mai multa mancare decat ar fi necesar in mod normal sau chiar pe mese in oras care sa va scuteasca de sedintele prelungite in bucatarie pentru a satisface pe toata lumea. Cumpara doar alimente pe care le puteti consuma amandoi
Intotdeauna exista, daca te straduiesti putin, o alternativa care sa se potriveasca in ambele cazuri! Spre exemplu, daca partenerul prefera carne iar tu tii dieta, poti opta pentru carne de curcan, pe care sa o gatesti diferit, optand pe