Cele nouă persoane duse la audieri şi reţinute, în urma percheziţiilor fãcute în cazul eliberărilor de reţete false au fost arestate preventiv pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic, alta primind mandat de arestare în lipsă.
Potrivit şefului BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, judecătorii Tribunalului Hunedoara au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mandate de arestare pe numele celor nouă persoane reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic, o altă persoană primind mandat de arestare în lipsă.
Cele nouă persoane reţinute pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic au fost duse în faţa judecatorilor Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă sâmbătă, după ora 14.00, iar pronunţarea a avut loc duminică dimineaţă, după ora 1:30.
Potrivit unor surse din rândul anchetei, în faţa judecătorilor au ajuns Tatiana Făgădar, consilier local, preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, care face parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, soţul acesteia Iulian Făgădar, medicii oncologi Elisabeta Mezo, şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Alina Maura Popa, medic oncolog şi soţul acesteia, Călin Popa, fost ofiţer SRI. Au mai fost reţinuţi Cristian Doţiu şi Ciprian Ban, administratori la o farmacie din Hunedoara, Doţiu fiind şi director zonal la un lanţ de farmacii din Ilfov care avea puncte de lucru în Hunedoara şi Orăştie, Ramona Goia, administratorul unei farmacii din Deva, şi Adriana Enuţa, care ţinea contabilitatea firmelor implicate. Pentru toţi aceştia magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 d