Timpurile in care un angajat putea sa ramana la acelasi loc de munca si, de multe ori, pe aceeasi pozitie intreaga cariera sunt de mult apuse, iar, in prezent, perioada medie pe care un angajat o petrece in acelasi loc este de 4,6 ani.
Printre avantajele schimbarii joburilor mai des se numara majorarea salariului si castigarea de experienta. Bineinteles, daca la serviciul pe care il aveti deja exista destule provocari pentru a ramane interesant si primiti mariri salariale, nu trebuie sa il schimbati.
Pe de alta parte, exista si momente in care schimbarea jobului este esentiala. Iata cum va puteti da seama daca este tipul sa va cautati un alt loc de munca, potrivit NBC News:
- Nu va mai place tipul de munca pe care il depuneti in fiecare zi;
- Aveti sentimentul ca nu va mai potriviti in companie;
- Sunteti ignorat cand este vorba de promovari;
- Munca a devenit o rutina si nu va simtiti provocat;
- Aveti dubii privind stabilitatea financiara a firmei la care lucrati;
- Sefii tipa la dumneavoastra des.
Daca incepeti sa va cautati un alt job in timp ce sunteti inca angajat, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte.
In primul rand, nu folositi echipamentele companiei - computer, telefon - pentru a cauta un alt serviciu. De asemenea, nu va publicati CV-ul pe site-uri de recrutare permitand oricui sa il vada: angajatorul din prezent cu siguranta este atent la astfel de detalii.
Prin urmare, cel mai bine e sa va folositi propriul smartphone pentru a citi si trimite CV-uri pe e-mail sau pentru a vorbi cu potentiali noi angajatori, in timpul pauzelor de serviciu si dintr-un loc privat.
Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti un CV pregatit in orice moment si sa incercati sa va faceti o retea cat mai mare de cunostinte in domeniul in care