Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au controlat de la începutul anului şi până în prezent zeci de unităţi fast food, restaurante, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, autoservire, terase, rotiserii, braserii, berării atât din mediul urban cât şi din mediul rural. Verificările au arătat că în multe cazuri sunt folosite cu totul şi cu totul alte ingrediente decât cele precizate în meniu. „De exemplu se utilizează în loc de brânză feta, preparatul mixt pe bază de lapte şi grăsimi vegetale, specialitate daneză”, se arată în raportul reprezentanţilor CJPC.
Inspectorii au mai constatat că unele produse nu se încadrează în termenele de valabilitate, se folosesc alimente comercializate ca atare sau utilizate la preparare neetichetate sau etichetate incorect, nu se afişează în meniu cantităţile nete ale porţiilor, iar uneori nici preţurile. În urma controalelor s-a observat că nici spaţiile în care aceste unităţi de alimentaţie publică îşi desfăşoară activitatea nu sunt corespunzătoare pentru că nu sunt ventilate corect, în special cele destinate fumătorilor, iar în unităţile care au peste 100 de metri pătraţi nu sunt asigurate spaţii separate pentru fumători şi nefumători. Pentru aceste nereguli comisarii au oprit temporar de la comercializare produse în va-loare de 500 de lei şi au oprit definitiv 53 de kilograme de produse alimentare. În total s-au dat 19 amenzi în valoare de 15.500 lei.
Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au controlat de la începutul anului şi până în prezent zeci de unităţi fast food, restaurante, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, autoservire, terase, rotiserii, braserii, berării atât din mediul urban cât şi din mediul rural. Verificările au arătat că în multe cazuri sunt folosite cu totul şi cu totul alte ingrediente decât cele precizate în meni