Punct final în concursul elevilor ucenici de la Colegiul Comercial Virgil Madgearu, care aspiră să ajungă într-o zi chef-i în bucătăriile unor restaurante de lux. După ce zece dintre ei au reuşit luna trecută să treacă de proba semifinalelor, acum unul singur a câştigat concursul, asigurându-şi şi un loc de muncă, după absolvirea cursurilor, la cel mai bun restaurant din oraş.
Finala concursului Ucenic Chef s-a desfăşurat la restaurantul de pe Insuliţă, unde patronul locaţiei, Călin Lemnaru, le-a pus la dispoziţie concurenţilor tot ce aveau nevoie pentru ca întrecerea dintre ei să poată rivaliza cu cea televizată de la Master Chef. Mai ales că în ziua concursului patronul localului şi-a sărbătorit şi ziua de naştere, tinerii concurenţi s-au străduit să realizeze nişte preparate cât mai apetisante, în speranţa că vor reuşi să înduplece juriul pentru a câştiga competiţia. Cei zece concurenţi au avut o oră la dispoziţie pentru a găti un meniu cu care să arate că sunt pregătiţi să facă primul pas pentru a lucra într-o bucătărie profesionistă.
De la piept de raţă cu garnituri dintre cele mai sofisticate la meniuri aparent mai simple, cei zece nu au scăpat de criticile juriului la sfârşitul timpului pe care l-au avut alocat pentru a găti. Claudia Turbatu, chef la restaurantul care a găzduit finala concursului, chiar le-a atras atenţia concurenţilor la final că stau de prost cu teoria, lucru care s-a văzut şi în farfuriile cu preparatele realizate de ei. „Dacă pleacă de la început cu teoria bine stăpânită, pentru că teoria e mama învăţăturii, şi practică de la vârsta asta bucătăria, au toate şansele ca în 10 ani să ajungă chef-i bucătari în adevăratul sens al cuvântului. Au însă nevoie de muncă, muncă şi iar muncă. Să nu spună că nu mai au de învăţat, că sunt cei mai buni pentru că în bucătărie, indiferent de vârstă, ai de învăţat”, a menţionat chef Claudia