Lichiditatea de pe piaţa Sibex a urmat un traseu ascendent în prima săptămână din aprilie, crescând de la o şedinţă la alta. După două sesiuni cu interes foarte redus, consemnate luni şi marţi, speculatorii au revenit puternic pe piaţă de la mijlocul săptămânii. Ei au rămas conectaţi la un ritm susţinut pentru ultimele trei şedinţe, în care volumul a trecut de fiecare dată de pragul de 2000 de contracte, apropiindu-se chiar de 3000 în şedinţa de vineri când, prin cele 2918 contracte realizate, s-a consemnat cel mai bun nivel de lichiditate din ultimele 15 şedinţe şi al treilea într-un top de la începutul anului. Per total, în intervalul 1-5 aprilie, jucătorii au încheiat puţin peste 9.000 de contracte. Produsele futures externe au fost din nou baza speculativă a pieţei.
Segmentul indici a furnizat cele mai numeroase contracte, prin simbolul DEDJIA_RON cu scadenţa iunie. Acesta a atras 1546 de contracte. Cotaţia indicelui a închis în scădere cu 41 de puncte, la 14.493 de puncte. Scăderea a fost corelată cu declinul indicilor pe bursa de la New-York. Indicii reprezentativi americani s-au depreciat, după ce datele economice au indicat că numărul noilor locuri de muncă create în economie în luna martie a reprezentat doar jumătate din cât au estimat economiştii.
Pe segmentul valutar, sesiunea din 5 aprilie a adus 740 de contracte pentru perechea euro/dolar. Moneda unică europeană a crescut, participanţii estimând o cotaţie de 1,3021 USD/euro pentru scadenţa iunie, în creştere cu 0,55%. Şi pe plan extern dolarul s-a depreciat faţă de euro, scăzând la cel mai mic nivel din mai mult de o săptămână faţă de acesta. Slăbirea monedei americane a fost cauzată de ştirile proaste din piaţa muncii, situaţie care a alimentat speculaţiile despre încetinirea creşterii celei mai mari economii a lumii. A fost cea de-a treia zi consecutivă de scădere a dolarului faţă de euro,