Asta e propunere pe care o face primarul comunei Şintereag, Ioan Bob, care susţine că nu îşi mai permite să plătească toate cheltuielile necesare pentru întreţinerea şcolii. Cei 25 de copii care învaţă acolo vor face naveta şi vor merge la şcoala din Şintereag. Părinţii nu sunt de acord cu închiderea şcolii.
Primarul Ioan Bob a explicat că plăteşte lunar circa 20 de milioane de lei la factura de curent pentru că încălzirea în unitatea de invăţământ este asigurată de o centrală care funcţionează pe curent.
În şcoala din Şieu Sfântu învaţă 25 de copii din clasele I - IV şi 12 copii de grădiniţă. Primarul propune ca elevii şcoală să fie mutaţi la Şintereag iar cei de la grădiniţă să rămână în continuare acolo.
"Nu ne mai permitem să plătim cheltuieli de înterţinere pentru şcoală. Facturile sunt mult prea mari şi nu ne ajung banii", a explicat primarul Ioan Bob.
Părinţii elevilor de acolo nu sunt de acord cu mutarea copiilor la Şintereag. Aceştia spun că sunt mult prea mici, în special cei din clasele I, care au şase ani.
"Ne este frică pentru că vor face naveta şi merg pe un drum atât de aglomerat. Se întâmplă atâtea accidente şi stăm cu frica în sân", spun părinţii.
Primarul propune ca elevii să fie duşi cu microbuzul închiriat de primărie. Pentru asta autorităţile sunt dispuse să amenajeze două staţii de autobuz unde părinţii ar trebui să îşi ducă micuţii în fiecare dimineaţă.
"Dacă am închide şcoala am face o economie de 8 milioane (n.red. lei vechi) lunar", a explicat primarul Bob.
"Nu îmi convine să închidă şcoala. E aiurea ca grădiniţa cu cinci copii să rămână şi restul elevilor să plece. Cum se încălzeşte o sală tot aşa se încălzesc şi restul. E încălzire pe centrală, poate fi controlată electric, nu trebuie să funcţioneze 24 de ore din 24. Obligaţii avem foarte multe, când e vorba de drepturi toate ne sunt tăiate.