Sute de curioși au dat buzna în Piața Obor încă din ziua în care s-a deschis expoziția, pentru a vedea ce se ascunde de fapt în spatele blănii de oaie. Iubitorii de știință de toate vârstele au privit cu interes mușchii bine conturați ai corpului ovin și nu au ocolit nici oasele expuse, întrucât și din ele poți să faci o ciorbă. De la expoziție nu au lipsit nici organele interne ale mielului, conservate special pentru a păstra forma inițială și pentru a indica funcția pe care o îndeplinesc în cadrul drobului.
Cea mai populară formă de păstrare a cadavrelor de oaie rămâne însă plastifierea în parizer. Mușchiul ovin este astfel tratat cu substanțe chimice obținute din petrol, conservanți pe bază de nitrit și întăritori de gust (în special glutamat de sodiu) și pus la păstrare într-o membrană artificială, unde toate lumea poate admira felul în care a fost dat prin mașină și amestecat cu bacterii dăunătoare sănătății.
Din păcate, există și voci care contestă expoziția. Mai multe ONG-uri susțin că ovinele au fost crescute în captivitate și că nu și-au donat de bunăvoie corpul gastronomiei. Organizatorii dau totuși asigurări că exponatele nu au fost obiectul unor abuzuri și că au murit din cauze naturale, în special în urma pierderii unei mari cantități de sânge în zona venei jugulare.
Sute de curioși au dat buzna în Piața Obor încă din ziua în care s-a deschis expoziția, pentru a vedea ce se ascunde de fapt în spatele blănii de oaie. Iubitorii de știință de toate vârstele au privit cu interes mușchii bine conturați ai corpului ovin și nu au ocolit nici oasele expuse, întrucât și din ele poți să faci o ciorbă. De la expoziție nu au lipsit nici organele interne ale mielului, conservate special pentru a păstra forma inițială și pentru a indica funcția pe care o îndeplinesc în cadrul drobului.
Cea mai populară formă de păstrare a cadavrelor