Biletele de odihnă şi tratament la nivelul Complexului Energetic Oltenia reprezintă o sursă de venit pentru firmele de turism greu de refuzat. Nu mai puţin de 13 milioane de lei este valoarea totală a subvenţiilor pentru aceste bilete acordate celor 19.000 de salariaţi, astfel că şi valoarea comisioanelor este substanţială pentru firma sau firmele care vor câştiga. Competiţia este însă acerbă, probabil şi datorită sumelor vehiculate, astfel că s-au înscris nu mai puţin de 12 firme la licitaţia organizată de Complexul Oltenia. Oferta fiind atât de „generoasă”, a fost nevoie de o amânare a licitaţiei până astăzi, pentru a putea fi puse în regulă documentele.
Biletele de odihnă şi tratament nu vor fi achiziţionate în urma unei licitaţii în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ci printr-o procedură internă, derulată la sediul Complexului Energetic Oltenia. În mod normal, ofertele de la firmele interesate trebuiau deschise pe 5 aprilie, vinerea trecută, însă a fost necesară o amânare.
Potrivit oficialilor CE Oltenia, amânarea a survenit în urma numărului mare de solicitări de clarificări pentru anumite părţi din caietul de sarcini privind această achiziţie. De altfel, aici ar fi de remarcat faptul că, la rândul său, numărul mare de solicitări vine ca urmare a numărului mare de firme care s-au arătat interesate de această achiziţie. Potrivit reprezentanţilor CE Oltenia, este vorba de nu mai puţin de 12 firme care au cumpărat caietele de sarcini şi care au depus oferte, astfel că „lupta” se va da până la ultimul leu. Se negocia „cu o singură sursă”
Până în acest an, la negocierile privind atribuirea contractului de furnizare a biletelor de odihnă şi tratament nu se înscria, de obicei, decât firma câştigătoare. Adică Turism Sind Min SRL, administrată de Federaţia Naţională Mine Energie. Afacerea mergea strună, mai ales că gestionarea biletelor de odi