În lipsa unei anchete care să facă lumină asupra evenimentelor din 7 aprilie 2009, mediul on line a fost invadat cu documentare care susţin că prezintă adevărul despre proteste. Filmele provin de la diferite partide sau instituţii media, oferind mai multe puncte de vedere.
Se obesrvă totuşi, că odată cu trecerea timpului, frecvenţa apariţiei documentarelor este în scădere. Cele mai multe filme despre evenimentele din 7 aprilie au apărut în anul în care au avut loc protestele.
„Adevărul despre 7 aprilie“
Printre primele documentare este „Adevărul despre 7 aprilie“, realizat de Partidul Liberal. În acesta se menţionează că Valeriu Boboc este prima victimă a terorii comuniste în urma protestelor împotriva fraudării alegerilor. Sunt prezentate alte victime, printre care Ion Ţâbuleac, despre care Procuratura Generală ar fi spus că s-a sinucis. Cadavrul lui a fost aruncat în curtea Spitalului de Urgenţă din Chişinău dintr-o maşină, marca NIVA, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne.
Despre cadavrul celei de a treia victim, Eugen Ţapu, în film se spune că a fost adus acasă într-un sicriu ermetizat de către poliţişti. Procuratura Generală a stabilit că tânărul de 26 de ani s-ar fi spânzurat cu şireturile de la încălţăminte, deşi el cântărea 80 de kg şi pe gâtul lui nu se vedea nicio urmă.
Alte filme documentare care au prezentat în moduri diferite evenimentele din 7 aprilie sunt „În apărarea Moldovei“, de 28 de minute, al cărui autor este Alianţa Moldova Noastră, formaţiune care a dispărut în urma fuziunii cu PLDM.
În aceeaşi perioadă a mai apărut documentarul „Cutia neagră“, al cărui autor nu este identificat, dar a fost promovat pe site-ul Partidul Liberal Democrat, şi de unii membrii ai PLDM.
Nu în ultimul rând, imaginea protestelor din perspectiva comuniştilor a fost prezentată