In ziua de azi, evolutia tehnicii ne-a pus la dispozitie multe metode de conservare, de la banalul frigider pana la recipientele metalice prezente pe rafturile oricarui magazin alimentar. Totusi fiecare din aceste metode are si dezavantaje. Iata care este cea mai buna metoda.
Conservarea prin frig, de exemplu, este doar partial eficienta, deoarece orice gospodina stie ca alimentele decongelate nu isi mai pastreaza proprietatile initiale – gust, savoare, chiar si culoare. In plus, in momentul cand alimentul este dezghetat, procesul de descompunere se reia, chiar mai rapid, scrie financiarul.ro.
Nici conservele (mai ales cele produse industrial) nu sunt scutite de probleme, incepand… chiar cu ideea de conservant care – stim cu totii – contine substante nocive, asa-numitele E-uri. Chiar si borcanele cu fructe si legume puse in casa nu sunt o solutie ideala, daca vrem sa pastram gustul alimentului original. Sigur, un castravecior murat – sa zicem – este foarte bun, insa evident nu va mai avea gustul legumei proaspat culeasa din gradina.
Uscarea la soare – cea mai indicata metoda
Din fericire pentru cei care isi doresc sa pastreze alimente – mai ales fructe si legume – intr-un mod organic si natural, fara a le altera proprietatile prin folosirea conservantilor, natura ne pune la dispozitie o metoda eficienta si sigura: uscarea sau, mai stiintific spus, deshidratarea.
Stim ca majoritatea alimentelor contin cantitati semnificative de apa, dupa cum este la fel de cunoscut ca tocmai aceasta apa cauzeaza fenomenele de alterare a alimentelor – aparitia mucegaiului, alterarea gustului, mirosului, consistentei si chiar culorii.
Integral pe realitatea.net
Foto: reference.yourdictionary.com Tag-uri: fructe, legume, conservare
In ziua de azi, evolutia tehnicii ne-a pus la dispozitie multe metode de conservare, de la banalul fri